18. feb. 2009

Kristne mot Kristus

Hva svekker kredibiliteten til kristendommen mest: At de som ikke tror på Gud, ikke tror på Gud, eller at de som sier de tror på Jesus, ikke tror på det Jesus sier?
Aftenposten forteller onsdag om brevene sir Attenborough får fra "kristne":
- De sier at jeg skal brenne i helvete, og at de vil være glade for å bli kvitt meg, sier Sir David Attenborough, som er adlet i England for sin innsats på naturens vegne.
Sir Attenborough kom nylig med avsløringen om at han har mottatt en rekke e-poster med hatefullt innhold, fra folk som mener han burde gi Gud kreditt for skaperverket i sine programmer.

Så i Jesu navn fornekter disse såkalte kristne alt Jesus stod for i liv og lære om hvordan man behandler sine medmennesker. Bra jobbet!

Problemet henger nok sammen med et feilslått fokus i en kristendomsforståelse hvor alt handler om å slippe unna fortapelse en gang i fremtiden, i stedet for gleden ved å komme inn i Guds drøm for skaperverket jo før jo heller! Vi har fått en hel generasjon kristne som tilsynelatende ikke liker Jesus og læren hans, men som bare bruker ham for å slippe unna en atpåtil ubibelsk forståelse av fortapelsen.

Forstår du engelsk vil jeg anbefale podcastene til Todd Hunter (toddcastene) som du finner litt nede til høyre på siden til http://www.3isenough.org/. De forklarer glimrende hvor det var vi gikk feil!

Ingen kommentarer:

    GRETTEN GAMMEL GUBBE (51) anmelder seg selv! En fyr som kaller seg "Gretten Gammel Gubbe (51)" har de siste dagene vakt en...