25. sep. 2009

Gudskapte barrierer for tro

Gud har skapt barrierer i vårt sinn, så vi ikke skal tro hva som helst.

Gud vil at vi skal ledes av forståelse og innsikt. Ikke av enhver som sier - følg meg!

Men disse barrierene virker også mot Gud! Og det er bra at det er sånn. Gud vil at vi skal stille spørsmål ved ham. Han ønsker å bli forstått. Gud inviterer oss til å bruke hodet. Bibelen er full av mennesker som stiller spørsmål ved Gud. Gud vil ikke at vi skal følge ham blindt.

Og det vi har studert denne uken viser oss hvordan vi kan bruke Bibelen til å nærme oss en forståelse av Gud og bli ledet av ham.

Eksempel:
Abraham - de troendes far - lyver om sin kone for å redde sitt eget skinn... Men dette må du lese deskriptivt. Dette var en mann Gud valgte å bruke, på tross av hans vaklende moral og vaklende forhold til Gud. Ja, faktisk er det denne mannen som blir kalt de troendes far....

Det forteller oss noe om Gud.

4 kommentarer:

^Lucifer sa...

Du kan ikke bare slutte sånn Harald. Hva mener du det forteller om Gud ?

Forøvrig har jeg fulgt bloggingen din fra utlandet tett, men må innrømme at det meste ligger i overkant høyt for meg, hehe.

-Elisabeth

Harald Giesebrecht sa...

Kanskje det viser noe om at Gud verdsetter relasjon over prestasjon. Og at mangel på prestasjon ikke er en hindring for relasjon. At man til og med kan bli brukt til noe godt, selv om man ikke alltid får det til.

Abraham lærte jo å stole på Gud til slutt - etter 90 år :-D.

Anonym sa...

ja og det på samme måte,når han sier David er en mann etter mit hjerte! ingen uten Jesus kommer noen gang
til at prestere alt som er
guds vilje.

Harald Giesebrecht sa...

Veldig bra sagt, Anonym!

    GRETTEN GAMMEL GUBBE (51) anmelder seg selv! En fyr som kaller seg "Gretten Gammel Gubbe (51)" har de siste dagene vakt en...