28. feb. 2005

Frelst ved tro!

Hva vil det si å tro på Jesus?

Det er litt som et fotball-lag tror på Nils Arne Eggen og gjerne vil ha ham til trener. Eller som en ung basketballspiller tror på Michael Jordan og drømmer om å få trene sammen med ham. Eller som en ung filmskaper som gjerne skulle ha sittet på ryggen til Lars von Trier eller Quentin Tarantino noen måneder.

Å tro på Jesus er å tro at han er mester på sitt område, nemlig "Livet".

"Og livet ble åpenbart, vi har sett det og vitner om det og forkynner dere det evige liv, som var hos Faderen og ble åpenbart for oss.... vi skriver dette for at vår glede skal være fullkommen. " (1 Joh 1,2.4)

En slik tro på Jesus, vil automatisk føre til at man blir en disippel. Man vil lengte etter å ta Livet Jesus står for inn over seg, og man vil gjøre det med iver og med glede. Men kristenheten har de siste hundre år definert "tro på Jesus" på en måte som gjør disippelskap til noe besværlig, noe for de spesielt overgitte og noe man kan godt kan velge bort fra sin kristendom, noe svært mange også gjør. Og Jesus er blitt redusert til et snilt offerlam - og en ellers jovial og kjærlig type som ikke har noe vesentlig kunnskap å tilføre en sofistikert borger av det 21. århunderet.

Men i dag skjer det et paradigmeskifte i kristenheten. Man er i ferd med å gjenoppdage "Evangeliet Jesus forkynte" Evangeliet om Livet i Guds rike her og nå og i all evighet. Man er i ferd med å begynne "å tro på Jesus" i hele dybden av hva et slikt utsagn kan bety.

"Den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet skylte ned, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det hadde sin grunnvoll på fjell. " (Matt 7,24.25)

Vi kan like gjerne henge oss på med en gang. Det er tross alt Jesus vi snakker om :-D

Ingen kommentarer:

    GRETTEN GAMMEL GUBBE (51) anmelder seg selv! En fyr som kaller seg "Gretten Gammel Gubbe (51)" har de siste dagene vakt en...