15. sep. 2005

Nådens fem figurer

Posted by Picasa Lifeshapes en gang til

Her er en påstand: Å vokse som kristen går hånd i hånd med å lære å forstå Guds nåde. Nåden handler nemlig om hvor vi fester blikket. Nåden gjør oss fri fra å tenke på oss selv hele tiden enten det gjelder styrker eller svakheter, seire eller nederlag, flause eller suksess. Og dette er så grunnleggende at før det skjer, skjer det i det hele tatt ikke så veldig mye kristen vekst. Når man derimot griper nåden og begynner å leve for noe annet enn seg selv, da kan alt mulig skje.

Det har tatt litt tid, men først nå forstår jeg hvordan Mike Breen med guddommelig intuisjon og visdom har vevd nåden inn i undervisningen sin, om undervisningen til Jesus:

Sirkelen: Muligheten i krisen - tabbekvoten i fellesskapet - Guds rike i nederlaget og i utfordringen.
Halvsirkelen: Nåden ved å hvile, å ta imot, i å være Guds barn, i å være kalt, i å bare være, og ved å få la den bære frukt.
Trekanten: Nåden i Guds nærvær, nåden i å være akseptert i et fellesskap og nåden som virker i oss når vi tjener.
Firkanten: Nødvendigheten av å gå gjennom forvilelsens avgrunn fordi det er der vi lærer at det ikke handler om oss, men om Guds nåde i oss.
Femkanten: Hvordan Guds nåde i oss konkret gir seg uttrykk

Som sagt... er du nysgjerrig står det litt mer litt lenger nede i bloggen, men boken er også verd prisen.

Ingen kommentarer:

    GRETTEN GAMMEL GUBBE (51) anmelder seg selv! En fyr som kaller seg "Gretten Gammel Gubbe (51)" har de siste dagene vakt en...